Градските власти в Безие, Южна Франция, не са съгласни  да

...
Градските власти в Безие, Южна Франция, не са съгласни  да
Коментари Харесай

Във Франция ще проверяват ДНК на кучешките изпражнения

Градските управляващи в Безие, Южна Франция, не са съгласни  да търпят повече безотговорността на стопаните на кучета, които не прибират фекалиите на своите любимци - по тази причина в бъдеще ще се правят ДНК-тестове. Нова наредба на общината изисква от притежателите на кучета в центъра на града да извадят паспорт с ДНК на своите животни. Това ще разреши неприбраните екскременти да бъдат оценени и да бъде открито от кое съответно куче са.

Този, който разхожда кучето си без генетичен паспорт, ще би трябвало след гратисен интервал от три месеца да заплаща санкция от 38 евро, а за неотстранено изпражнение - 122 евро. Изпитателният период на новата мярка е две години. " Не устоявам към този момент да виждам всички тези купчинки ", споделя кметът Робер Менар.

Отстраняването на изпражненията е прекомерно скъпо

" Само в центъра на града събираме всеки месец по над 1000 кучешки изпражнения. Трябва да бъдат наложени наказания, с цел да се държат хората уместно ", счита кметът. От неговата канцелария осведомят, че изчистването на кучешките изпражнения коства 80 000 евро годишно.

Менар се пробва да вкара ДНК-тестове за кучетата още от 2016-а година, само че досега концепцията му бе отхвърляна от градските управляващи по правни учредения. Сега притежателите на кучета ще могат да създадат гратис проби на обичаните си животни, въз основата на които да се изготви генетичен паспорт.

Подобни проби към този момент има в редица  градове по света - в някои елементи на Лондон, в Тел Авив и във Валенсия. В Германия бе подхванат опит за въвеждането на ДНК-тест за кучешките изпражнения в община Вайлерсвист покрай Бон, само че защото за задачата са нужни законови промени, концепцията остава неосъществена.

Вижте и това видео на Дъждовни води: 

Как един турчин образова бездомни кучета за спасители

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР